Volledig gasloos wonen wordt extra makkelijk met een Quooker in de keuken. Dit komt omdat het Quooker COMBI-reservoir óók dient als keukenboiler. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Zo is niet alleen kokend water beschikbaar, maar ook warm water.

Quooker COMBI-reservoir goede combinatie met warmtepompboiler

Wordt in jouw (toekomstige) woning de warmwatervoorziening geregeld door middel van een warmtepomp in combinatie met een voorraadboilervat? Dan levert de warmtepomp naast warm water voor de verwarming óók warm tapwater.

In tegenstelling tot een gasgestookte ketel duurt het langer voordat een warmtepomp warm water kan leveren. Daarom wordt aan de warmtepomp een voorraadvat gekoppeld voor de opslag van een bepaalde hoeveelheid warm tapwater voor zowel de badkamer als de keuken. Omdat de badkamer maar liefst 80 procent van de warmwatervoorraad verbruikt, is het vaak lastig om de juiste grootte van het voorraadvat te bepalen.

Met Quooker COMBI-reservoir heb je áltijd warm water in de keuken

Een luxe badkamer van een gezin van vier personen heeft al gauw een voorraadvat van 300 liter nodig. Als die hoeveelheid is verbruikt is er dus geen warm tapwater meer beschikbaar in de keuken. De opwarmtijd kan dan enkele uren bedragen terwijl je natuurlijk liever altijd warm water in de keuken beschikbaar wil hebben.

Om toch altijd te beschikken over warm water in de keuken en dit onafhankelijk van het voorraadvat te laten functioneren is een Quooker COMBI-reservoir in de keuken een goede oplossing. Door de keukenboiler-functie wordt het kokend water uit het COMBI-reservoir gemengd met koud water uit de waterleiding zodat je direct beschikking hebt over 27 liter water van 40˚C. Daarnaast heb je ook het gemak van direct 100˚C kokend water uit je Quooker-kraan.

Energielabel A

En met energielabel A is de Quooker COMBI de meest duurzame, zuinige en onderhoudsvriendelijke warm- en kokendwatervoorziening in de keuken. Het stand-by-verbruik is maar 5 cent per dag. Voor installatie van het COMBI-reservoir hoeft alleen een koud waterleiding te worden aangelegd.

Voordelen Quooker met COMBI-reservoir

  • Direct warm water in de keuken, onafhankelijk van het warmtepomp voorraadvat
  • Het gemak van direct kokend water uit de kraan
  • Multi-inzetbaar: thee zetten, snel pasta koken, ovenschalen ontvetten en nog veel meer
  • Tijdbesparend: nooit meer wachten op warm of kokend water
  • Ruimtebesparend: geen waterkoker op het aanrechtblad
  • Waterbesparend: tap direct de juiste hoeveelheid kokend water
  • 100 procent veilig: kindveilige draaiknop, niet massieve kokendwaterstraal en een geïsoleerde uitloop
  • Filters vervangen: dat is bij de Quooker niet nodig
  • Kranen verkrijgbaar in diverse designs